Rigtige mænd kan også spare på energien!

Jeg er af den overbevisning at rigtige mænd også kan finde ud af at spare på energien. Jeg mener det er vigtigt at vi værner om vores natur og miljø, og ikke mindst i disse tider hvor forskere jævnligt giver os beviser på at global opvarmning skaber problemer på vores klode.

Personligt har jeg i hverdagen implementeret nogle spare råd, som gør at jeg gør mit for at reducere energispild. Og ud over at jeg tænker mere på miljøet, så har jeg rent faktisk også formået at nedsætte min vand, varme og elregning betragteligt!

Så er du en rigtig mand som selvfølgelig har de nyeste spillekonsoller, tablets, fladskærme og hvad der ellers hører til et i et rigtige ”mande hjem” – så læs lige et par af mine energi spare råd herunder, så vi sammen kan skåne miljøet – og rent faktisk gøre en forskel.

Energi spare tips til den rigtige mand

Sluk for dine elektroniske apparater når du ikke bruger dem

Vi har efterhånden så meget elektronik kørende i huset, at vi glemmer at slukke for det vi ikke bruger. Står din spillekonsol på standby imens du læser dette, og er det længe siden du har brugt den – så skynd dig ind og sluk for kontakten, da den sluger et hav af energi i standby strøm. Eksempel: Da PlayStation 3 blev lanceret, brugte den for cirka 3.000kr i standby strøm om året!!

Husk også at mobilopladere sluger standby strøm, og andre produkter som ikke lige har en LED pærer der viser det.

Vask dit tøj med omtanke

Tøjvask er et af de steder hvor man virkelig kan spare på energien. Mange (især mænd) vasker kun med halvfyldte maskiner, hvilket er rent overforbrug og ikke nødvendigt – hvis man sørger for at have tøj nok, og vaske i god tid. Vask også ved en lavere temperatur, da det også vil være energibesparende.

Tørretumbleren bør helt skrottes, da den er en kæmpe energisynder – og er ren luksus, da de fleste har muligheder for at tørre deres tøj et eller andet sted.

Skift til energi pærer

Det blev for nogle år siden vedtaget i EU som lovkrav at man skal bruge energi spare pærer. Men der kan rent faktisk spares yderligere strømforbrug ved at skifte til de nye LED pærer, som virker ganske fint. LED pærer har også en lang længere levetid, så du ikke skal skifte pærer så ofte.

Dette var dagens energi spare tips til den rigtige mand, der kan findes mange flere ala. disse tips ved at søge lidt rundt på nettet.

Husk også at ud over at du skåner miljøet ved at bruge disse råd, så spare du rent faktisk også en masse penge på din næste elregning – hvilket jo ikke er så dårlig endda? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *