Vil du gerne spare penge på studieboligen? Så giver jeg dig et par gode råd

Find en og dele bolig med og spar pengeVi går ind i en måned, hvor det for mange er blevet tid til at starte på nye studier. Da mange vælger at studere i storbyer som København, Århus og Odense, er de ofte nødsaget til at flytte i en studiebolig i disse områder – da transporten vil blive for lang hverdag.

Jeg har selv prøvet at bo i en storby under min studietid, og det kan være ret svært at finde et ordentligt værelse/lejlighed i denne periode, og udlejerne er godt klar over dette – så  de skruer desværre ofte prisen helt i top.

Men der findes en måde hvor på man kan spare penge på huslejen, og det er ved at dele boligen med en studiekammerat eller blot en anden person, også kaldt en ”roommate”.  Ved at dele lejligheden med en anden, deler man selvfølgelig også de udgifter der følger med – og derved opnår man en stor besparelse.

Du kan finde en roommate på nettet

Efter at internettet er blevet så udbredt og populært. Er det heldigvis blevet langt nemmere at finde en at dele bolig med. Man kan bruge en søgedatabase som fx Findroommate.dk. Hvor man hurtigt og nemt kan indsætte sine søge kriterier, og man vil få resultater som passer til ens behov.

Dette er store fremskridt, for den gang jeg skulle finde en studiebolig måtte man bruge mund til mund metoden, kontakte skolen eller kigge i opslag i aviser, mm.

Et par gode råd når du skal finde en roommate

Det at flytte sammen med en fremmed person, kan godt være ret grænse overskridende – og er for mange noget de ikke har prøvet før. Derfor har jeg herunder samlet et par hurtige råd, som du forhåbentligt kan bruge når du skal finde en at dele bolig med.

Mød din nye roommate

Det er en god ide at møde din nye roommate, inden du skriver under på en kontrakt sammen. Vi er nemlig alle forskellige, og har derved også forskellige behov og holdninger til hvordan man skal bo sammen.

Mød hinanden et sted, og snak b.la. omkring:

  • Hvordan i vil håndtere evt. konflikter – som der næsten med sikkerhed vil opstå på et tidspunkt
  • Hvad har i begge af holdninger til fx fester, besøgs venner, musik, osv.
  • Lav evt. en regelliste sammen, som der kan bruges vis i vælger at flytte sammen – så i har noget fast at forholde jer til, hvis den ene part ikke overholder.

Det er vigtigt at kemien er imellem jer, og at du har en feeling omkring at det vil kunne gå an – ellers kan det hurtigt ende i et uvenskab, som kan gå hen og blive dyrt.

Brug endvidere den sunde fornuft, ligesom så meget andet – og husk at vis gensidig respekt til hinanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *