3 ting du skal være opmærksom på når du river en væg ned

Jeg har længe gået og leget med tanken om, at slå en væg ned mellem min søns værelse og vores ubrugte kontor. Et større værelse for ham ville betyde, at han ville kunne have flere legekammerater med hjem, uden at de indtager stuen, så jeg skal se bold på ipaden inde i sengen.

Det kan dog godt være lidt af et projekt, hvis man ikke selv er håndværker, elektriker og samtidig maler. Jeg er så heldig at have en svoger der er uddannet håndværker. Han hjalp mig med at slå væggen ned. Jeg fandt en glimrende el installatør på amager eleliten.dk der klarede opgaven med alle el installationerne i væggen. Til sidst var der bare tilbage at male, hvilket var et søndagsjob for mig og konen.

 

Det jeg gerne vil dele med jer idag er de 3 vigtigste ting du skal være opmærksom på når du river en væg ned:

 

Er det en bærende væg? Først og fremmest skulle jeg have styr på om det var en bærende væg eller ikke bærende væg jeg havde med at gøre. Der huset har flere etager er det vigtigt, at sørge for at man ikke fjerner en bærende væg og derved risikerer at huset braser sammen.

Det sviner mere end man tror! Da min svoger ikke arbejder med nedrivning af væg til dagligt har han ikke alle de remedier der skal til. Vi sprang derfor lidt over hvor gærdet var lavest med hensyn til afdækning af værelserne. Vi måtte så betale prisen efterfølgende, hvor vi måtte støvsuge hele 4 gange!

Der er el installationer i væggen! Noget af det mest besværlige, som man ikke kan selv uden en elektrikeruddannelse er at få styr på elektriciteten. Jeg havde flere stikkontakter i væggen som jeg gerne ville have flyttet. Derfor måtte jeg have fat i en el installatør der kunne sit kram. Jeg tog google frem og søgte på el installatør amager og fandt eleliten

 

Nu har jeg fået fjernet væggen med svoger, fået fikset el installation af en el installatør og malet med konen. Jeg er rigtig glad for at have fået fjernet væggen og generobret stuen fra min søn, der nu har fået et kæmpe værelse!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *