Blødende tandkød

Jeg plejer mine tænder på ganske normal vis, dvs., børster tænder 2 gange dagligt. Jeg må indrømme at jeg ikke er så god til at anvende tandtråd, men ellers synes jeg, at min tandhygiejne er som de flestes. Det er længe siden jeg har haft et hul i tænderne. Så jeg tænker faktisk aldrig rigtig over mine tænder, de er der bare og de fungerer som de skal. Men så en dag begyndte mit tandkød at bløde, da jeg børstede tænder. Det var egentlig ikke noget særligt og ikke noget, jeg tænkte så meget over i første omgang.

Dårlig smag i munden og dårlig ånde

Efter et stykke tid blev jeg opmærksom på, at jeg faktisk havde dårlig ånde på trods af, at jeg lige havde børstet tænder. Hmmm tænkte jeg, måske jeg skulle opsøge en tandlæge – det var for resten også over et år siden, jeg sidste havde været hos tandlægen, måske var det faktisk nærmere to år siden.

Paradentosebehandling København

Jeg ringede til den tandlæge jeg var hos sidste – jeg har ikke en fast tandlæge, da jeg, på grund af mit job, har flyttet meget og også har arbejdet i udlandet. Tandlægen holdt sommerferie og henviste til en anden tandlæge i København, der hed Hvidtand. Jeg ringede for at booke en tid og fortalte lidt om mine symptomer. De var rigtig søde og forstående og vi talte om, at der muligvis var tale om paradentose og jeg fik straks en tid til paradentosebehandling i København.

Paradentose rammer cirka 10 % af den voksne befolkning

Det viste sig at være Paradentose og fordi jeg reagerede så hurtigt, er min prognose god. De var virkelig søde og kompetente hos Hvidtand, så jeg tror, at jeg bliver hængende som patient hos dem i en længere periode. Det er for resten også nødvendigt, da et godt samarbejde mellem tandlæge og patient er forudsætningen for et godt resultat. Tandrensning og tandbørstning er helt centralt i behandling af paradentose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *