Hjælp til lovændringer i forhold til forældrekøb

Da min kone har barn fra tidligere forhold, foretog vi os nogle år tilbage et forældrekøb af en lejlighed for at hjælpe ham godt på vej, og få sit eget sted. Idéen var at vi ville betale for den her og nu, og at han så gennem årene skulle spare op og købe den til indkøbspris fra os. Da vi originalt købte den til ham, havde vi fået hjælp fra nogle boligadvokater. Vi havde brugt dem, for at sørge for alt var i orden, da ingen af os havde forstand på bolig love, eller markedet generelt. De havde udført et yderst godt arbejde, og fuldt hele processen op til selve skødeskrivningen. Efterfølgende havde vi ikke noget med dem og gøre. Vi så dog lov ændringerne i forhold til forældrekøb der kom her i 2019, og valgte derfor at det nok var en god idé med noget professionel boligrådgivning.

Hjælp fra boligadvokat med ekspertise inden for forældrekøb

Vi endte derfor med at søge hjælp igen, desværre fandt vi ud af med en google søgning, at vores forhenværende boligadvokat flyttet til Jylland. Vi skulle derfor have fat i nogle nye, og efter et kort samtale med nogle bekendte, tog vi kontakt med Boligadvokat24. For dem der ikke kender Boligadvokat24, er de nogle boligadvokater lokaliseret i Hellerup. Vi aftalte derfor en uforpligtende møde dem, for at høre mere om vores situation

Vi ankom og fik en god snak med dem, og de forklarede os rigtig godt, hvordan den nye lov kunne påvirke os. Det var faktisk rigtig vigtigt i vores tilfælde, da idéen var at sælge til knægten. Den måde det fungere på nemlig, er at pga. den nye vedtægt, ville værdien på lejligheden stige. Hvilket er ganske positivt for ham, men da barnet billigst måtte købe lejligheden for 15% af den nuværende vurderingspris, ville han desværre ikke kunne få den til indkøbspris. Derfor kunne vi med fordel sælge den til ham nu, med et lavere lån, frem for at købe det senere med et større. Efter nogle dage fik vi derfor lavet en købsaftale på lejligheden, og lavet et nyt skøde. Efter et par dage fik vi det så officielt gjort ved skødeskrivning. Vi har været rigtig glade for Boligadvokat24, og de har sparet knægten en masse penge. Vi anbefaler dem derfor til enhver der er i markedet for en bolig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *