IT-sikkerhed skaber datasikkerhed

it-sikkerhed, datasikkerhedI takt med at den digitale verden buldrer derudaf, vil internettet bestå af en større og større væsentlighed for samtlige virksomheders og branchers forretninger. Væsentligheden består dels i at følsomme data indgår i en højere grad i organisationers IT, og er derfor potentielt mere udsat for at blive berøvet ved cyber-angreb eller hacking, herunder data der kommer i de forkerte hænder.

Virksomheder og organisationer kommer i det henseende ikke længere uden om at skulle overveje til, hvordan de vil sikre sig indtrængen og angreb på internettet. Derfor er et godt sted at starte, ved at overføre sine erfaringer i forhold til sikkerhed fra den fysiske verden til den digitale IT-sikkerhed. I vores arbejde med at holde uvedkommende ude af vores fysiske lokaler, foregriber de fleste virksomheder nok denne problemstilling ved brug af alarmer, vagtfirmaer, videoovervågning og lignende. Vi lader det altså ikke være op til de enkelte medarbejdere i vores virksomhed, at handle med fornuft ved adgang til virksomhedens lokaler, og hvem der gives adgang til.

Hvis ovenstående skal sættes i relation til datasikkerhed og IT-sikkerhed, skal kontrollen med hvem vi lukker ind i vores digitale del af organisationen også prioriteres på samme måde, og hvis sikkerhed på internettet ikke er dette, vil det kunne få fatale konsekvenser for virksomhedens bundlinje. Hovedpointen er derfor at sund forretning, ikke udelukkende er baseret på at handle efter sund fornuft, når det kommer til en virksomheds IT-drift, IT-sikkerhedspolitik eller NAC (Netværkssikkerhed).

Det kan være en fordel at indgå samarbejde med et IT firma med kompetente IT konsulenter, der kan udbyde de IT løsninger der skal til for at skabe IT-sikkerhed og datasikkerhed for din virksomhed – Kontakt GlobalSequr for IT-konsultation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *